Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1950. Σπούδασε μουσική στην Αθήνα (σύνθεση με τον Γ.Α. Παπαϊωάνννου και ηλεκτρονική μουσική με τον Μ. Αδάμη) και στο Παρίσι, όπου παρακολούθησε το μεταπτυχιακό μάθημα του Ι. Ξενάκη και τα σεμινάρια μουσικής πληροφορικής του G.R.M. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών (D.E.A.) και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Paris Ι (Pantheon-Sorbonne). Στο Παρίσι παρακολούθησε επίσης μαθήματα γλωσσολογίας (Ε.Ρ.Η.Ε.), σημειολογίας (Ε.Ρ.Η.Ε. και Πανεπιστήμιο Paris VII), καθώς και ιστορίας και θεωρίας της τέχνης (Σχολή του Λούβρου, Ε.Η.Ε^^.). Το 1992 εξελέγη καθηγητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, όπου υπηρέτησε συνεχώς μετά τον διορισμό του το 1993. Πριν από την εκλογή του διετέλεσε καθηγητής σύνθεσης στο Εθνικό Ωδείο (ήταν ο πρώτος καθηγητής σύνθεσης του ιστορικού αυτού ιδρύματος μετά τον θάνατο του Μανώλη Καλομοίρη) και στο Αθήναιο Ωδείο (Athenaeum).

Ως προσκεκλημένος καθηγητής δίδαξε μαθήματα και διοργάνωσε σεμινάρια στα Πανεπιστήμια του Πω και της Βουργουνδίας, στο Meistersinger-Konservatorium της Νυρεμβέργης, στο Conservatoire National της Λυών, στη Μουσική Ακαδημία «Georg Dima» της Κλουζ (Ρουμανία), στο Ινστιτούτο Μουσικολογίας της Βουδαπέστης και στη Royal Academy του Λονδίνου. Δίδαξε επίσης στο Προπτυχιακό και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Πανεπιστημίου της Υόρκης(μέσω του προγράμματος Erasmus) και στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών (ως συνδιευθυντής και καθηγητής του διατμηματικού Μεταπτυχιακού Π.Σ.).

Διετέλεσε προϊστάμενος προγραμματισμού και παραγωγός στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, μέλος του Οικονομικού Συμβουλίου της Κ.Ο.Α., αναπληρωματικό μέλος της Στέγης Καλών Τεχνών και Γραμμάτων (Υπ.Ε.Π.Θ.) και του Διεθνούς Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, μέλος του Δ.Σ. του ΔΙΚΑΤΣΑ, του Ελληνικού Συνδέσμου Σύγχρονης Μουσικής (ΕΣΣΥΜ) και της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών (ΕΕΜ), Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Συνθετών Ηλεκτρονικής Μουσικής και αντιπρόεδρος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ηλεκτρονικής Μουσικής (CIME/UNESCO). Επίσης μέλος της Διοικούσας Επιτροπής και της Επιτροπής Ερευνών του Ιονίου Πανεπιστημίου, συντονιστής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών και - μετά την αυτονόμησή του (2002) - Πρόεδρος του ίδιου Τμήματος.

Μετά την αυτονόμηση του Ιονίου Πανεπιστημίου (2004) εξελέγη Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού, θέση την οποία διατήρησε, επί δύο συνεχείς θητείες, έως την 31η Αυγούστου 2011. Τον Νοέμβριο του 2013 εξελέγη Κοσμήτορας της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Για δύο, επίσης, συνεχείς θητείες διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ανωτάτων Ιδρυμάτων Επαγγελματικής Μουσικής Εκπαίδευσης (A.E.C.), η οποία λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωκοινοβουλίου. 'Εχει υπάρξει διευθυντής του Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, συνιδρυτής και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής των επιστημονικών περιοδικών Μουσικολογία και Μουσικός Λόγος, καθώς και εκδότης του επιστημονικού περιοδικού Μουσικός Ελληνομνήμων.

Μουσικές συνθέσεις του έχουν επανειλημμένα παρουσιαστεί σε συναυλίες, ρεσιτάλ και ραδιοφωνικές εκπομπές (από τις Η.Π.Α. και την Αργεντινή, ως την Ιαπωνία και το Βιετνάμ), καθώς και σε διεθνή φεστιβάλ (Φεστιβάλ Αθηνών, Διεθνές Βήμα Συνθετών του Παρισιού, Europalia των Βρυξελλών, Θησαυροί Ελληνικής Μουσικής της Ουτρέχτης, Expo Arte του Μπάρι, Biennale του Παρισιού, Φεστιβάλ Πειραματικής Μουσικής της Μπουρζ και Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής της Κλουζ/Ναπόκα). Επιστημονικές εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε εξειδικευμένες εκδόσεις στα ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ρωσικά.

Εκτεταμένα βιογραφικά του έχουν δημοσιευθεί, μεταξύ άλλων, στην Εγκυκλοπαίδεια Πάπυρος-Λαρούς-Μπριτάνικα και στην μεγαλύτερη διεθνώς μουσική Εγκυκλοπαίδεια The New Grove Dictionary of Music and Musicians (2η έκδοση, 2000).