Η Λέτα Κρίσιλα σπούδασε πιάνο με τον Δημήτρη Δημόπουλο και ανώτερα θεωρητικά με τον Κωνσταντίνο Γριμάλδη στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην τάξη Φούγκας του Ιωσήφ Παπαδάτου στο Ωδείο Ορφείο Αθηνών. Έχει μελετήσει κλασικό τραγούδι με την Βαρβάρα Γκαβάκου κι έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου, μουσικής προπαιδείας, θεωρητικών, μουσικής τεχνολογίας, σύνθεσης και παλαιάς μουσικής. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών της Μουσικολογίας: Νεοελληνική Μουσική του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Έχει συνθέσει μουσική για ταινίες βωβού κινηματογράφου για τα Θερινά Εργαστήρια Μουσικής στη Νάξο (2013) και το Ε΄ Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (2014). Συμμετείχε στο enLIVE του Pharos Arts Foundation στη Λευκωσία (2016), στο Video Art & Film Festival στο Ηράκλειο Κρήτης (2016) και στη Σαντορίνη (2017), στο 1ο Φεστιβάλ Ελληνικής Μουσικής στη Χίο (2017), και σε διάφορες εκδηλώσεις στην Αθήνα, στην Πάρο, στη Νάξο στα πλαίσια του Μουσικού Εργαστηρίου Σύνθεσης και Εκτέλεσης.

Έχει συνεργαστεί με την Χορωδία του Πολυτεχνείου, την Χορωδία της Ερτ, το Φωνητικό Σύνολο Eklipsis, την Schola Cantorum Sancti Pauli και άλλα φωνητικά σύνολα.