Ο Γιάννης Κυριμκυρίδης γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1979. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στην ηλικία των τεσσάρων και τελείωσε τις κλασσικές του σπουδές στην ηλικία των δέκα έξι. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθήνων και έχει Master στη διοίκηση επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Rotterdam school of management.

Ως πιανίστας, είναι μέλος μουσικών σχημάτων διεθνούς εμβέλειας όπως το Ara Dinkjian Quartet, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Haig Υazgian Quintet. Έχει επίσης συνεργαστεί με πλήθος Ελλήνων δημιουργών όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Νίκος Ξυδάκης κ.α. Το 2014 ηχογράφησε με τον Σωκράτη Σινόπουλο για την γερμανική εμβληματική εταιρία ECM τον δίσκο Eight Winds που κυκλοφορεί διεθνώς (Sokratis Sinopoulos Quartet). Στα πλαίσια των διεθνών του συνεργασιών έχει εμφανιστεί σε συναυλιακούς χώρους όπως το Carnegie Hall στη νέα Υόρκη, την Όπερα του Σίδνεϊ, το Palau de la Musica στη Βαρκελώνη, το Ηρώδειο Αθηνών, το Μέγαρο μουσικής της Κοπεγχάγης κα.

Παράλληλα με τις εμφανίσεις του ως πιανίστας ο Γιάννης Κυριμκυρίδης έχει συνθέσει ορχηστρικά έργα μερικά από τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί ως μουσική επένδυση σε films και διαφημίσεις.